Codi ètic

codi_èticVolem donar-vos a conèixer el CODI ÈTIC de l’Institut Català de la Salut a Tarragona.

L’objectiu d’aquest codi ètic és que serveixi com a guia de l’actuació col·lectiva i individual respecte als drets dels usuaris i dels professionals, tenint en compte la diversitat cultural, filosòfica i confessional, sota uns criteris ètics.

Representa el compromís ètic de la institució i dels seus professionals amb els nostres pacients i amb la societat a la que prestem servei.

El codi ètic estableix els mecanismes de discussió interna i els criteris d’actuació dins del marc de l’ètica, pretén promoure els principis ètics d’autonomia fent participar als usuaris i les seves famílies en la presa de decisions relatives a la seva assistència i el general funcionament de l’Institució. Aquesta compta amb dos òrgans consultius per a temes de bioètica: el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) i el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica (CEIC), que periòdicament i continuadament avaluen les situacions i els elements que tenen que veure amb les seves respectives competències i responen davant dels estaments directius.

La institució i els Comitès mantenen una relació continuada de col·laboració amb el Comitè de Bioètica de Catalunya, participant de les seves activitats i iniciatives.

Codi ètic. Institut Català de la Salut.

Codi ètic. Gerència Territorial Camp de Tarragona.ICS.

Deixa un comentari