“Protectors gàstrics”: quan són realment necessaris?

L’omeprazole és un dels medicaments més utilitzats per la població. Pertany a una família de fàrmacs anomenats inhibidors de la bomba de protons, juntament amb l’esomeprazole, el lansoprazole, el pantoprazole i el rabeprazole, que actuen reduint la quantitat d’àcid que produeix l’estómac.

Aquest tipus de medicaments serveixen per tractar diverses malalties digestives, com el reflux gastroesofàgic o les úlceres gastroduodenals. També s’empren per prevenir les complicacions derivades de la presa d’altres medicaments. Per aquest motiu, se’ls coneix popularment com a “protectors gàstrics”.

Tot i que són fàrmacs efectius i segurs, cal fer-ne un ús correcte: només cal utilitzar-los quan són realment necessaris i durant poc temps, per evitar possibles efectes adversos derivats d’un ús continuat. De fet, una de cada sis persones que els prenen els podrien evitar

Què són els antiulcerosos o inhibidors de la bomba de protons?

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells, Medicina de família, Novetats, Recomanacions, Salut, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari