Tots Sants i Panellets.

panellets_b

Per tots Sants, castanyes i panellets.

Els panellets consiteixen en una base de massapà feta amb farina d’ametlles crues, sucre i ous sencer.  Després de deixar reposar la massa 24 hores, es dóna diferents formes i sabors afegint nous ingredients (codony, coco, socolata, pinyons, llimona, cafè, fruita confitada, etc.) i es fornegen.

Atributs i propietats nutricionals:La combinació dels ingredients dels panellets fa que s’obtingui un producte amb un alt valor nutritiu i energètic, ja que les ametlles són riques en greixos i el sucre i els ous aporten hidrats de carboni i proteïnes. Els greixos de l’ametlla són principalment monoinsaturats i amb un contingut  notable de fitoesterols, ambdós beneficiosos per a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang. A més, les ametlles, com la resta de fruits secs, destaquen pel seu contingut en fibra i minerals com el calci, el magnesi, el ferro i el potassi.

Us oferim unes adreces on podreu trobar diferents receptes de panellets aptes per a intolerants a la llet, ou, celíacs i diabètic

Que vagi de gust!

Gastroteca.cat

Les castanyes

Aquesta entrada s'ha publicat en Consells, Cuina, Nutrició, Societat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s