Nou calendari de vacunacions

El Departament de Salut preveu aplicar a partir d’aquest estiu el nou calendari de vacunes sistemàtiques, com a pricipals novetas :

  • Inclourà un reajustament de les dates i les dosis d’algunes vacunes i la incorporació de dues vacunes a la primera infància: una contra el pneumococ i una altra contra la varicel·la
  • Aquest nou calendari es començarà a aplicar als nascuts a partir de gener de 2016

 

 

La vacuna contra el pneumococ i contra la varicel·la

La vacuna contra el pneumococ s’inclourà als 2, 4 i 11 mesos d’edat, seguint les pautes acordades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, mentre que la vacuna contra la varicel·la s’administrarà als 15 mesos, als 3 anys i es mantindrà per als nens i nenes d’11-12 anys (sisè de primària) si són susceptibles de ser vacunats, és a dir, si no han patit la malaltia o prèviament no han estat vacunats.
Reajustament de dosis i dates
D’altra banda, el nou calendari vacunal preveu un reajustament de les dates i de les dosis d’algunes vacunes:
La vacuna hexavalent, que fins ara s’administrava als 2, 4 i 6 mesos d’edat passarà a administrar-se als 2, 4 i 11 mesos.
La vacuna DTPa (contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina) – VPI (injectable contra la poliomielitis) s’administrarà als 6 anys quan estigui disponible a escala estatal.
La triple vírica (xarampió, rubèola i parotiditis) s’administrarà als 12 mesos, com fins ara, però la segona dosis quedarà fixada als 3 anys d’edat.
Pel que fa a les dosis de la vacuna contra el meningococ C conjugada, que s’administrava als 2, 6 i 15 mesos, ara es farà als 4 i als 12 mesos i es manté la dels 11-12 anys. I la dosi de la vacuna contra l’hepatitis A, que s’administrava als 12 mesos, ara passa als 15 mesos.
La vacuna pentavalent desapareix del calendari perquè s’ha observat que amb les tres dosis de l’hexavalent ja no era necessària.

Aquesta entrada s'ha publicat en Novetats, Pediatria i puericultura, Vacunes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s