17 de maig Dia internacional de la Celiaquia.

Cada vegada s’estan incorporant més cereals sense gluten en l’alimentació dels celíacs.  A part de l’arròs i el blat de moro, altres cereals, pseudocereals i llegums s’estàn incorporant en la dieta dels celíacs i en l’elaboració de pans i pastíssos.

La quinoa es tracta d’un pseudocereal, té propietats dels  cereals i de llegums, molt ric en fibra i proteïnes vegetals.

El mill, cereal amb alt continugt en fibra. Ric en ferro, magnesi, potassi i vitamina E. El podem menjar amb amanides, cuinats i pastissos un cop bullit.

El fajol és un gra ric en hidrats de carboni, minerals ( magnesi, zinc, fòsfor i potassi), i proteïnes de gran biodisponibilitat, riques en aminoàcids essencials.

Ets el que menges. Viure sense gluten 

Associació celíacs de Catalunya

Directo al paladar

 ls: blat de moro, arròs integral, mill, melca (sorgo).
Fècules: p

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de família, Pediatria i puericultura, Viure amb i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s