Cat@Salut La Meva Salut


El Cat@Salut La Meva Salut és un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d’altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la seva salut.

El Cat@Salut La Meva Salut té els objectius següents:

 • Afavorir la participació i la coresponsabilitat dels ciutadans en la prevenció i cura de la pròpia salut.
 • Esdevenir un espai on els ciutadans interactuïn en línia, mitjançant el seu ordinador o altres dispositius mòbils, amb el Departament de Salut, els seus organismes i les entitats proveïdores (hospitals, centres d’atenció primària, etc.).
 • Ser un projecte en contínua evolució per a l’adopció de millores que posin a l’abast de la ciutadania informacions i funcionalitats per tenir cura de la seva salut.

El Cat@Salut La Meva Salut ofereix els beneficis següents:

 • Accés de manera senzilla, intuïtiva, segura i confidencial a la informació personal de salut, tot garantint els drets de la ciutadania.
 • Disposició de la informació clínica personal, ordenada i classificada en un espai digital sense la necessitat d’haver de guardar informes i documents a casa.
 • Accessibilitat a la informació des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, mitjançant una pàgina web.
 • Possibilitat que el pacient pugui facilitar aquesta informació a altres professionals sanitaris que hagin de prestar-li assistència.
 • Realització de tràmits digitals amb el sistema de salut.

El Cat@Salut La Meva Salut conté la informació generada durant els actes assistencials que hagin tingut lloc en algun dels centres que formen part del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Aquesta informació ha de ser publicada pels centres al canal per tal que els pacients la puguin visualitzar i consultar.

Entre la informació i els serveis als quals els ciutadans poden accedir cal destacar:

 • Les dades de salut més rellevants publicades pels centres proveïdors d’atenció sanitària i contingudes a la història clínica compartida a Catalunya.
 • El pla de medicació vigent de la recepta electrònica.
 • Les vacunes administrades.
 • Els diagnòstics.
 • Els  informes clínics (urgències, ingressos, atenció ambulatòria).
 • Els resultats de les proves i les exploracions complementàries generades en l’atenció mèdica.
 • La realització de gestions, de forma personalitzada, a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) de la Generalitat de Catalunya.

Per garantir la confidencialitat i la seguretat en l’accessibilitat a les dades, només hi tenen accés les persones majors d’edat que disposin de la targeta sanitària individual (TSI) i d’algun sistema d’identificació personal unívoca de la seva identitat.

El Cat@Salut La Meva Salut és accessible per als ciutadans i ciutadanes majors d’edat, amb targeta sanitària individual (TSI) i un certificat digital. Per facilitar l’accés, des de l’1 d’octubre de 2014, a 33 centres d’atenció primària (CAP) d’arreu del país ja es pot demanar una contrasenya.

Durant el 2015 aquesta contrasenya es podrà demanar a tots els CAP. A partir del mes febrer a tots els CAP de Tarragona, el mes de març a Girona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran, el mes d’abril a la Catalunya Central i Lleida i entre els mesos de maig i juliol s’incorporaran els CAP de la Regió Sanitària Barcelona.

El Cat@Salut La Meva Salut està en fase d’evolució. Els centres que formen part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) hi estan introduint les dades i la informació de manera progressiva. En conseqüència, és possible que no hi trobeu disponibles totes les dades del vostre historial clínic, atès que s’hi aniran incorporant a mesura que siguin facilitades pels centres.

Trobareu més informació al web del Canal Salut

Cat@Salut La Meva Salut

Aquesta entrada s'ha publicat en ICS, Noves tecnologies, Novetats, Serveis, TIC i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s